facebook
Nieuw: C5 Aircross SUV Hybrid Concept

Nieuw: C5 Aircross SUV Hybrid Concept

Vandaag lichtte Citroën een tipje van de sluier van hun allereerste plug-in hybride. Zo stelden ze vandaag de C5 Aircross SUV Hybrid Concept aan het grote publiek voor. De concept car is niet zomaar een concept-model want deze bevat reeds alle techniek die de uiteindelijke productieversie C5 Aircross Hybrid zal krijgen.

 

Tegen 2025 zal Citroën voor elk model een elektrisch alternatief aanbieden. De C5 Aircross is de gelukkige die het startschot mag geven. Om dit extra in de verf te zetten zal Citroën de Hybrid Concept versie in de spotlights zetten op het autosalon van Parijs.

C5 Aircross Hybrid Concept

 

Naast de eerste beelden liet Citroën ook al een kijkje nemen in enkele cijfers over de hybride uitvoering. Zo zal de elektro- en verbrandingsmoter goed zijn voor 225 pk en zal je ongeveer 50 kilometer elektrisch kunnen rijden. Puur elektrisch zal je tot een snelheid van 130 km/u kunnen rijden alvorens hij de verbrandingsmotor inschakelt.

 

Met een CO2-uitstoot van onder de 49g/km zal de C5 Aircross Hybrid ook na 2020 fiscaal interessant blijven voor zelfstandigen. 

 

Wij kijken alvast uit naar de toekomst!

Terug naar overzicht